Helpot Vauvajumppa-liikkeet

Julkaistu 9.11.2012

Helpot liikkeet vauvajumppaan kotona.

Vauvajumppa on mitä mainioin tapa yhdistää oma kuntoilu ja mukava yhdessäolo lapsen kanssa. Aikuisen jumpatessa lapsi saa monipuolisia kokemuksia eri asennoista, likkeistä ja rytmeistä. Muista aina edetä lapsen ehdoilla ja koita pitää jumppatuokio sellaiseen aikaan, jolloin lapsi on tyytyväinen ja kylläinen.

KYYKKY (vauva sylissä)

Asetu lantionlevyiseen haara-asentoon. Pidä paino tasaisesti molemmilla jaloilla ja laskeudu kyykkyyn, ikäänkuin istuutuisit tuolille. Vie takapuolta taaksepäin - näin polvet eivät rasitu liikaa. Nouse rauhallisesti ylös viemättä polvia lukkoon. Toista 15 krt.

SIVUTAIVUTUS

Seiso tukevassa asennossa. Pidä alkuasennossa kyjet yhtä pitkinä ja polvet pehmeinä. Kallista selkää sivulle - ikäänkuin olisit kahden seinän välissä. Tunne liike kyljissä. Tee ensin 15 krt toiselle puolelle ja toista liike sitten toiselle puolelle.

HAUISKÄÄNTÖ

Ota lapsi syliin käsivarsien päälle. Pyri pitämään muu vartalo mahdollisimman paikallaan ja vie käsiä koukuun ja laske jarruttaen alas. Liikkeen aikana lapsi "kierii" sylissä. Toista 10-15 krt.

KORKKIRUUVI

Asetu selinmakuulle, ja nosta lapsi ilmaan. Pyri pitämään pieni rako lattian ja alaselän alla. Vie polvet yhdessä sivulle ja kierrä ylärataloa vastakkaiseen suuntaan. Palauta hallitusti keskelle. Tee liike myös toiseen suuntaan. Toista 15 krt. Jos liike tuntuu hankalalta lapsen kanssa, voi ylävartalon pitää myös paikallaan ja kiertää jalkoja polvet yhdessä puolelta toiselle.

VATSARUTISTUS

Selinmakuulla, pieni kolo alaselän ja lattian välissä. Hengitä sisään, uloshengityksellä aktivoi ensin lantionpohja ja tiivistä kevyesti alavatsaa. Kohota sitten pää ja hartiat alustalta ja pyri pitämään vatsa litteänä koko liikkeen ajan. Näin vahvistat pinnallisten vatsalihasten lisäksi lantionpohjaa ja syviä vatsalihaksia. Sisäänhengityksellä laskeudu alas ja rentouta lantionpohja. Toista 15-20 krt.

PUNNERRUS 

Selinmakuulla, lapsi vatsan päällä vatsallaan. Hengitä sisään, uloshengityksellä nosta lapsi suoraan ylöspäin. Sisäänhengityksellä laske lapsi jarrutellen alas. Toista 10-15 krt.