”Ei mieli tai keho – vaan mieli ja keho!” -Joseph Pilates

Miksi osallistua synnyttäneiden Pilates -kurssille?

Synnyttäneiden Pilateksen tavoitteena on auttaa kehoa palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä ja lisätä kehonhallintaa. Etenkin lantionpohjan, vatsa-, selkä- ja pakaralihasten harjoittelu on tärkeää.

Valtaosalla raskaana olevista vatsalihakset venyvät erilleen raskauden aikana vatsan kasvaessa. Vatsalihasten välisen kalvon palautumista tulisi odottaa ennen pinnallisten lihasten harjoittelua. Syviä vatsalihaksia sen sijaan tulisi harjoittaa heti synnytyksen jälkeen. Kurssilla ohjataan oikeiden lihasten aktivoimista keskivartalon hallinnan parantamiseksi. Keisarinleikkauksen jälkeen vatsalihasten kuntouttaminen on ensisijaisen tärkeää. Pilates auttaa käyttämään vatsalihasten syvimpiä kerroksia hallitusti ja oikea-aikaisesti.

Lantionpohjan toimintahäiriöt ovat yleisiä synnytyksen jälkeen. Synnyttäneiden Pilates-tunneilla harjoitellaan oikeiden lihasten löytämistä ja pyritään palauttamaan lantionpohjan toiminta ennalleen. Harjoittelulla voidaan vähentää synnytyksen jälkeistä virtsankarkailua. Myös keisarinleikkauksen jälkeen lantionpohjan lihaksia pitää vahvistaa. Vaikka lapsi ei ole syntynyt lantionpohjan kautta on raskaus itsessään rasittanut lantionpohjaa sikiön painon ja hormonien vaikutuksesta.

Myös pakaralihasten vahvistaminen on tärkeää. Lantio on venynyt raskauden lopulla ja alatiesynnytyksessä. Pakaralihasten avulla lantion alueen liitokset saavat tukea ja palautuvat nopeammin. Synnyttäneiden Pilates -tunneilla tehdään harjoituksia myös tämän alueen lihaksille.

Pilateksen vaikutus

Pilatesharjoittelu vähentää synnytyksen jälkeistä virtsankarkailua, tehostaa kehon palautumista synnytyksestä ja raskaudesta ja auttaa käyttämään keskivartalon syviä lihaksia oikein. Synnytyksen jälkeen liikunta on tärkeää kehon palautumisen lisäksi myös mielenvirkeyden kannalta. Yleensä liikkuvat äidit myös nukkuvat paremmin.

Kurssilaisten palautteita:

”Oikein asiantunteva ohjaaja! Hyödyllinen kurssi, josta sai vinkkejä omaan harjoitteluun!”

”Osallistuin keväällä -09 odottavien Pilates-kurssille Kampissa ja nyt syksyllä synnyttäneiden kurssille. Oma sali Rautatientorin vieressä ja pieni ryhmä on todellista plussaa: tunnelma porukan kesken on hyvä ja rentouttava – ihanaa vastapainoa vauva-arjelle – pidän paljon myös tunnin vetäjästä Annesta, jolla on poikkeuksetta hyvin lämmin ja positiivinen ote.”

”Kiitos loistavasta ideasta, että raskaana oleville ja synnyttäneille on räätälöityjä tunteja. On myös erittäin ihanaa, että tunneilla on vain vähän porukkaa, jolloin ohjaajilla on mahdollisuus jatkuvasti tukea ja korjata meitä.”


Ajankohta: katso aikataulusta

Ilmoittaudu mukaan

kehon palautuminen synnytyksen jälkeen