Lisäyksiä syksyn aikatauluun

Julkaistu 9.10.2018
Saimme syksyn aikatauluun kolme mahtavaa kurssilisäystä: MamaBarre raskaana oleville sekä BabyBarre ja Keho kuntoon - kurssit synnyttäneille. Ryhmiä ohjaa äitiysfysioterapeutti ja Barre-ohjaaja Sonja Toivola.

Lisäyksiä syksyyn

Kurssien ohjaajana toimiva Sonja Toivola on äitiys- & lantionpohjan fysioterapeutti, imetysohjaaja sekä International Ballet Barre Fitness Association -ohjaaja. Sonjan esittely löytyy täältä.

Ilmoittautuminen: www.kirppanat.fi/ilmoittautuminen

MamaBarre raskaana oleville

Aika: ti klo 16:30 – 17:30
30.10. – 4.12.2018 (6 krt)
Paikka: Kirppanoiden sali, os. Itäinen Teatterikuja 5 A 1

Äitiysfysioterapeutin ohjaama ja erityisesti raskaana oleville suunniteltu turvallinen, mutta takuulla tehokas barre sopii koko raskausajalle, mikäli rajoitteita liikunnalle ei muuten ole. Barre on baletin harjoitteisiin pohjautuva liikuntalaji, jossa haastetaan erityisesti syviä keskivartalon lihaksia, reisiä ja pakaroita, lantionpohjan lihasharjoittelua unohtamatta. Baletin lisäksi tunneilla on elementtejä joogasta ja pilateksesta, yhdistäen liikkuvuutta, kehonhuoltoa, tasapainoa ja lihaskuntoharjoittelua hauskalla tavalla. Aiempaa tanssitaustaa tai osaamista ei edellytetä, ja kaikki liikkeet tehdään aina omaa kehoa kuunnellen. Tunneilla tehdään liikkeitä seisten ja lattialla, hyödyntäen esimerkiksi isoa jumppapalloa ja omaa kehonpainoa. 

Keho kuntoon-kurssi synnyttäneille

Aika ti klo 17:45 – 18:45
30.10. – 4.12.2018 (6 krt)
Paikka: Kirppanoiden sali, os. Itäinen Teatterikuja 5 A 1

Kaipaatko liikunnan mukanaan tuomaa vastapainoa pikkulapsiarkeen, muttet ehkä tiedä miten aloittaa liikunta? Tuntuuko, ettet halua tai uskalla osallistua jumppatunneille, koska lantionpohjan palautuminen on vielä kesken tai sinulla on tai epäilet olevan vatsalihasten erkaumaa?

Keho kuntoon -kurssilla keskitytään kokonaisvaltaisesti äidin hyvinvointiin kehonhuollon ja syvien keskivartalon ja lantionpohjan lihasten löytämisen ja vahvistamisen kautta. Tunneille voit tulla, kun olet saanut lääkärin jälkitarkastuksessa ja/tai fysioterapeuttisessä jälkitarkastuksessa luvan liikunnan aloittamiselle, mutta takarajaa osallistumiselle ei ole, eli missään nimessä ei haittaa, vaikka synnytyksestä olisi vierähtänyt jo pidempikin aika. Tunneilla ei hypitä, eikä tehdä liikkeitä, jotka ovat hankalia tai jopa vahingollisia lantionpohjalle tai mahdolliselle vatsalihasten erkaumalle. 

Keho kuntoon -kurssilla löydät lisää pituutta rankaasi ja enemmän tukea ryhtiin sekä mukavia kehoa huoltavia harjoitteita turvallisessa ympäristössä pienryhmässä, äitiysfysioterapeutin ohjaamana. Harjoitteita tehdään seisten ja matolla omaa kehonpainoa ja esimerkiksi isoja jumppapalloja käyttäen. Tunnit päätetään aina pysähtyen hetkeksi rentoutumaan, ihana pieni hetki omaa aikaa kiireisessä arjessa. 

BabyBarre synnyttäneille vauvan kanssa

Keskiviikkoisin klo 14:00 – 14:45
31.10. – 5.12.2018 (6 krt)
Paikka: Annankatu 29Tehokasta ja hauskaa liikuntaa 
yhdessä vauvan kanssa

Kirppanoiden BabyBarre -tunneilla pääset tutustumaan uutuuslaji Barreen yhdessä vauvasi kanssa. Barre on baletin harjoitteisiin pohjautuva liikuntalaji, jossa haastetaan erityisesti keskivartalon lihaksia, reisiä ja pakaroita. Baletin lisäksi tunneilla on elementtejä joogasta ja pilateksesta. Aiempaa tanssitaustaa tai osaamista ei edellytetä, kaikki liikkeet tehdään aina omaa kehoa kuunnellen. BabyBarressa vauvat voivat olla osan tunnista mukana kantoliinassa tai -repussa, mikäli vauva sellaisessa viihtyy. Toki vauva voi olla myös sylissä tai lattialla lelujen tms. kanssa.

 Voit hyvin osallistua, vaikka sinulla olisi vatsalihasten erkaumaa tai lantionpohja ei olisi vielä palautunut raskaudesta / synnytyksestä. Tunneille ei tehdä hyppyjä eikä vaikeita koreografioita. Liikkeitä tehdään sekä seisten tangolla, että mattotasolla. Vauvalle voi ottaa mukana oman viltin ja leluja.