Mammajoogaa keskustassa

Julkaistu 10.9.2018
Tervetuloa huoltamaan ja vahvistamaan kehoa lempeästi ennen synnytystä! Uusi viiden kerran Mammajooga-kurssi alkaa 19.9.2018.

Mammajooga & synnytysvalmennus joogan avulla -kurssi:

Paikka: Keskusta, Kirppanoiden sali, os. Itäinen Teatterikuja 5 A 1 (Rautatieaseman vieressä) 
Aika: to 13.9. – 11.10.2018, klo 14:00 – 15:00 (5 krt). Viimeinen kerta 120 min, klo 13:00 – 15:00 
Kurssimaksu: 112 €, maksutavat: laskulla tai yleisimmillä liikuntaeduilla (setelit / saldo) 
Ohjaaja: joogaohjaaja Henna Jansson 
Lisätietoa kurssista löytyy täältä.

Ilmoittautuminen: www.kirppanat.fi/ilmoittautuminen 

Mammajoogakurssilla pidetään keho liikkeellä helpoilla ja turvallisilla jooga-asennoilla ja annetaan keholle tilaa sopeutua raskauden aikaisiin muutoksiin. Monet harjoitukset helpottavat mahdollisia raskauden aikaisia vaivoja ja auttavat ennaltaehkäisemään niitä. Joogatunneista saat tasapainoa, kehotietoutta ja luottamusta omaan kehoosi. Välillä pysähdytään luomaan yhteyttä vauvaan, välillä liikutaan virtaavasti liikeestä toiseen. Kurssi päättyy pidettyyn ”Rennompi synnytys- valmistaudu synnytykseen joogan avulla” -valmennukseen (120 min). Saat kurssilta konkreettisia liikkeitä, joita tehdä synnytyksen eri vaiheissa.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan!

MamaPilates - välineinä erilaiset pallot ja pilatesrengas

Raskauden aikainen pilatesharjoittelu auttaa kehoa sopeutumaan raskauden ajan muutoksiin, valmistaa kehoa synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan. Voit osallistua kurssille, missä tahansa raskauden vaiheessa. Pilates-harjoittelu vahvistaa syviä vatsa- ja selkälihaksia sekä lantionpohjaa ja auttaa säilyttämään hyvän ryhdin raskauden aikana.  Pienryhmässä ohjaaja voi antaa myös vaihtoehtoisia liikkeitä ja alkuasentoja. Lue lisää...

BabyBarre - teemana ylväs ryhti ja keskivartalon tuki

BabyBarre-tunneilla pääset tutustumaan Barreen yhdessä vauvasi kanssa. Barre on baletin harjoitteisiin pohjautuva liikuntalaji, jossa haastetaan erityisesti keskivartalon lihaksia, reisiä ja pakaroita. Harjoitteita tehdään sekä seisten balettitangon äärellä, että mattotasolla. BabyBarressa ei tehdä hyppyjä eikä vaikeita koreografioita. Aikaisempaa tanssitaustaa tai osaamista ei siis edellytetä. Vauvat voivat olla tarpeen mukaan osan tunnista myös kantoliinassa / repussa. Vauvalle voi ottaa mukaan oman viltin ja leluja viihdykkeeksi. Tunneilla edetään rennosti, pienten ehdoilla. 

Vauvajumppa - teemana lihaskuntoa ja kehonhuoltoa

Vauvajumpassa liikutaan pienten ehdoilla, tehden sekä sykkeen nostatusta että lihaskuntoliikkeitä ja kehonhuoltoa. Liikkeet on suunniteltu vauvalle ja vanhemmalle, eli tunti sopii niin äidille kuin isällekin. Vanhemman sylissä liikkuessaan vauva saa kokemuksen musiikin ja liikkeen rytmistä, sekä erilaisista asennoista ja liikkeistä. Tunneilla liikuntaan reippaasti, eli syke nousee, lihakset pääsevät töihin ja kunto kasvaa. Tunneilla edetään rennosti ja turvallisesti, vauvan tarpeet huomioiden.

Perheliikkari - teemana pallotaiturit ja vikkelät vipeltäjät

Perheliikkarissa kehitetään perusliikuntataitoja, koordinaatiota, motoriikkaa ja sosiaalisuutta erilaisten liikuntaleikkien, rytmien ja temppujen avulla. Harjoituksissa puretaan energiaa, kehitetään perusliikunnan taitoja, ketteryyttä, tasapainoa ja uskallusta.  Perheliikkariin voi tulla yhden tai useamman lapsen kanssa. Myös alle 1-vuotiaat pikkusisarukset ovat tervetulleita mukaan tunneille maksutta, esim. kantorepussa tai -kopassa.

Perheliikkari - teemana liikuntaseikkailu

Liikuntaseikkailu on koko perheen yhteinen, vauhdikas liikuntahetki.  Motoriset perustaidot kehittyvät monipuolisesti ulkona seikkailen ja heräävään luontoon tutustuen. Tunnit pidetään sään mukaan joko koulun liikuntasalissa tai koulun piha-alueella. Sisätilat ja wc:t ovat käytössä.

 

Salien tulo-ohjeet

Metsälä
Kamppi
Keskusta
Pitäjänmäki